Daca nu puteti citi acest email, vizualizati-l in browser

Primiti acest email deoarece la un moment dat ati solicitat primirea ofertei noastre
si v-ati exprimat acordul pentru a primi astfel de comunicari din partea www.artmark.ro.
Nu mai sunteti interesat de oferta Artmark? Dezabonati-va aici.

Artmark

IULIE 2009

Artmark lansează Certificatul de cadou de artă

Certificatul de cadou de artă este un document de valoare emis de Galeriile Artmark, care poate fi folosit ca alternativă la alegerea de către dumneavoastră a unui cadou rafinat şi decorativ.

Pentru că suntem preocupaţi a veni în întâmpinarea dorinţei dumneavoastră de a dărui o operă de artă unei persoane apropiate şi deoarece cunoaştem că decizia achiziţionării unei asemenea lucrări poate ridica dificultăţi, vă oferim varianta Certificatului de cadou de artă. Alegerea unui obiect de artă este determinată, de cele mai multe ori, de o seamă de predilecţii personale şi disponibilităţi sufleteşti. De aceea, darul cel mai de preţ considerăm că este tocmai acordarea libertăţii de a descoperi aceste conexiuni şi afinităţi cu un artist sau o operă.

Galeriile noastre de artă clasică şi modernă consacrată şi contemporană tânără găzduiesc un număr mare de picturi, sculpturi, lucrări de grafică şi fotografie, obiecte de artă decorativă şi mobilier, dintre care titularul Certificatului are posibilitatea de a selecta ceea ce se află cel mai aproape de preferinţele sale. De asemenea, documentul de valoare poate fi folosit şi în cadrul Licitaţiilor Artmark, oferindu-i-se astfel emoţia şi deliciul participării la un spectacol-eveniment notabil.

IULIE 2009

Efervescenţă şi profesionalism pe piaţa de artă românească

Ultima licitaţie a Casei Artmark, Licitaţia de Vară din 25 iunie, a avut o deosebită rezonanţă pe piaţa românească de artă, remarcându-se printr-o serie de premiere. Cea mai notabilă este prezența în licitație a celei mai valoroase opere de artă oferite vreodată spre vânzare în România, pictura ”Tăietorul de lemne” a unuia dintre maeştrii picturii impresioniste, Camille Pissarro. Alături de capodopera pictorului impresionist, alte vedete ale acestei ediții au fost cunoscuta pictură ”Aișe” de Camil Ressu și un ”Port” de proporţii al lui Marcel Iancu, două lucrări de referință pentru istoria artei românești, de asemenea parte a importanţei colecții interbelice Dr. Iosif Dona, opere care au fost vândute pentru sume record: 160.000 de euro, respectiv 130.000 de euro.

O altă noutate pentru licitațiile românești de artă este introducerea în licitaţie a unei secţiuni dedicate artei contemporane tinere (43 de loturi), inedite şi proaspete, atât ca mesaj cât şi ca manieră de expresie, secţiune a cărei neaşteptată vânzare a constituit de fapt surpriza serii, adjudecându-se aprox. 68% dintre operele de artă contemporană supuse licitaţiei.

Numărul total de lucrări vândute, 87 de picturi, sculpturi, lucrări de grafică și fotografie reprezintă aproximativ 65% dintre loturile scoase la licitaţie, ceea ce constituie un record absolut raportat la istoricul licitaţiilor româneşti de artă, al căror procentaj de adjudecări nu a depăşit niciodată 50%. Vânzarea totală a serii s-a ridicat la peste 450.000 euro.


Marcel Iancu, Port

Camil Ressu, Aise

Camille Pissarro,
Taietorul de lemne

Charles Fouqueray,
Ultima salva de tun

Wladimir Hegel, Miron Costin

Constantin Artachino,
Peisaj din Provence

IULIE 2009

Înfiinţarea ACOAR

Schimbările pe care Artmark intenţionează să le imprime pieţei de artă din România se manifesta şi în plan organizaţional, încercându-se aducerea standardelor la care se desfăşoară comerţul cu artă la un nivel similar iniţiativelor occidentale, prin adoptarea principiilor unui organism prestigios şi participarea activă la proiectele acestuia.

Congresul anual al celei mai importante asociaţii internaţionale care grupează comercianţii de obiecte de artă, CINOA, a aprobat în unanimitate, în cadrul lucrărilor ce au avut loc între 25 – 27 iunie 2009 la Munchen, calitatea de membru asociat , conform statutului, pentru 2 ani de zile, până la definitivare, a Asociaţiei Comercianţilor de Opere de Artă din România (ACOAR).

Delegaţia ACOAR prezentă la congres a fost condusă de Preşedintele Societăţii de Galerii şi Casei de Licitaţii ARTMARK, domnul Radu Boroianu, preşedintele în exerciţiu al nou înfiinţatei Asociaţii a Comercianţilor de Opere de Artă din România, însoţit de doamnele Alina Cristescu, Joanna Grevers şi Liliana Popescu, împreună cu Mihai Covaci, galerişti români, membri fondatori ai ACOAR.

Radu Boroianu a declarat că este onorat de această reuşită care consfinţeşte apariţia României pe harta lumii profesioniştilor din domeniu. Decurg din această acceptare o serie întreagă de drepturi şi obligaţii care vor sprijini efortul membrilor ACOAR către o mai atentă organizare a pieţei de artă şi, în timp, la o mai bună cunoaştere a valorilor artei româneşti.