Daca nu puteti citi acest email, vizualizati-l in browser

Primiti acest email deoarece la un moment dat ati solicitat primirea ofertei noastre
si v-ati exprimat acordul pentru a primi astfel de comunicari din partea www.artmark.ro.
Nu mai sunteti interesat de oferta Artmark? Dezabonati-va aici.

Artmark

SEPTEMBRIE 2009

Expozitia de arta furata (capodopere din muzeele romanesti, furate si recuperate) vernisata miercuri, 23 septembrie, la ArtSociety

23 septembrie - 18 octombrie 2009

Miercuri, 23 septembrie, Galeria ArtSociety a gazduit vernisajul Expozitiei de arta furata (capodopere din muzeele romanesti, furate si recuperate), in colaborare cu Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti. Lucrarile care se afla in expunere provin de la patru institutii muzeale din Bucuresti si din tara, de fiecare dintre ele fiind legata povestea unui furt. Vedeta este pictura Cioban cu oi in apus de soare de Nicolae Grigorescu, originara din Colectia Doctor Dona, furata de la Muzeul Colectiilor de Arta din Bucuresti, in 1982, recuperata cu ajutorul politiei si redata expunerii. Alaturi de aceasta, stau alte 7 dintre cele mai ravnite opere din Muzeul de Arta Craiova, Muzeul National Peles si Muzeul de Arta Constanta, care au devenit subiectul unor cazuri solutionate de politie: unele mai sofisticate, altele nestudiate si de-a dreptul nostime, petrecute in istoria lipsita de stralucire a furturilor de arta din Romania.

Prezenta in expozitie a acestor lucrari se datoreaza, in primul rand, profesionalismului partenerului nostru, Politia Capitalei, care a reusit sa restituie patrimoniului cultural opere de incontestabila valoare, iar in al doilea rand, sprijinului oferit de institutiile muzeelor amintite, care au acceptat sa transforme un episod dificil intr-o experienta ce poate aduce un plus de prudenta si constientizare.

Intentia expozitiei deschise in Sala Brauner a Galeriei ArtSociety este aceea de a atrage atentia asupra infractionalitatii de acest tip, pentru a incuraja o reactie mai prompta din partea opiniei publice, atunci cand este vorba de fapte ce aduc prejudicii patrimoniului cultural. Toti avem de suferit atunci cand o lucrare de arta de valoare este furata, intrucat, de cele mai multe ori, aceasta paraseste definitiv tara, anuland orice posibilitate ca obiectul respectiv sa contribuie la imbogatirea culturii. Astfel, daca opinia publica devine mai atenta la daunele care i se aduc, nu numai la nivelul bunurilor materiale, ci si la nivel cultural, si trateaza cu seriozitate faptele de acest fel, urmatoarea etapa va fi constituirea unei baze de date a artei furate, exhaustiva si de folos tuturor celor care activeaza in domeniul artei. Expozitia de la ArtSociety este doar o prima provocare la un dialog pe acest subiect, urmand ca, in viitor, sa ne asumam responsabilitatea si altor manifestari care sa participe la realizarea scopului – o piata romaneasca de arta functionala, dinamica, profesionista si, mai ales, sigura.

Expozitia va ramane deschisa pana in data de 18 octombrie.

Expozitia este deschisa in perioada:
23 septembrie 2009 - 18 octombrie 2009

Program de vizitare:
Marti - Sambata: 11:00 - 19:00
Duminica: 11:00 - 14:00
Luni: inchis

Vizitarea expozitiei este gratuita

Licitatia de sculptura romaneasca si europeana, din 5 noiembrie 2009


De la inceputul lunii octombrie, deschidem invitatia catre toti membrii si prietenii Artmark, de a ne sprijini in demersul nostru de a repune in miscare circulatia artei de valoare. Urmatorul nostru eveniment isi propune sa revitalizeze sectorul sculpturii din piata romaneasca de arta, unul a carui manifestare nu reflecta adevarata valoare a patrimoniului sculptural. Incercam, totodata, sa creem o mai mare disponibilitate a iubitorilor de arta catre acest mediu de exprimare artistica, pentru a atinge un echilibru optim al prezentei pe piata a principalelor genuri artistice. Credem ca dezideratul nostru va sustine atat viata artistica contemporana, la toate nivelele ei de desfasurare, cat si interesele mediului colectionarilor si investitorilor.

La Artmark, deschidem o noua sesiune de depunere in consignatie, intre 24 septembrie si 24 octombrie, in vederea formarii loturilor pentru Licitatia de sculptura romaneasca si europeana, din 5 noiembrie 2009. Daca detineti lucrari de sculptura, obiecte sau instalatii artistice, realizate de artisti romani si straini, care ar putea face obiectul licitatiei noastre, sau pur si simplu doriti sa aflati mai multe despre ele, va asteptam sa ni le atatati.

Expertii nostri le vor examina gratuit si mai ales cu discretie, fara obligatii ulterioare. Pentru piesele depuse in consignatie, ne luam angajamentul de a va ajuta sa obtineti cel mai bun rezultat, mentinand totodata cel mai avantajos comision la vanzare.

Biroul de evaluare al Casei este deschis in zilele de:

Marti, Joi intre orele 14:00 si 19:00
Sambata intre 11:00 si 14:00

(precum si in alta zi cu programare telefonica la numerele
0755 386 090 – Florin Petcu; 0756 056 102 – Robert Radulescu).

De asemenea, puteti preceda vizitarea propriu-zisa a biroului de evaluare, cu trimiterea prin e-mail, la adresa deponenti@artmark.ro, a unor fotografii ale operelor pe care ni le propuneti pentru Licitatia de sculptura romaneaca si europeana, urmand a va trimite, in scurt timp, o opinie preliminara prin e-mail.

Vanzare peste asteptari a Licitatiei Seniorilor picturii postmoderne romanesti (doua colectii bucurestene)

24 septembrie 2009

Licitatia privata desfasurata pe 24 septembrie la Artmark, a oferit publicului o selectie de 48 de opere apartinand celor mai reprezentativi pictori ai curentului postmodern din arta romaneasca – Horia Bernea, Constantin Flondor, Ion Alin Gheorghiu, Octav Grigorescu, Aurel Cojan, Viorel Marginean, Sorin Ilfoveanu, Paul Neagu, Ion Pacea, pentru a aminti numai cativa dintre ei. Evenimentul marcheaza totodata prima licitatie pe tema postmodernismului in Romania, miscare artistica a carei autoritate si valoare culturala au fost deja confirmate, insa care sufera de insuficienta promovarii. Colectionarii prezenti in sala de licitatie s-au dovedit receptivi la loturile propuse, rata de adjudecate ridicandu-se la 48%, mult peste media pietei, situata in jurul a 20-30 de procente.

Tema acestei licitatii – un segment al postmodermismului – a recomandat, spre a fi inclusi in colectii private, cativa artisti meritorii, care, dintr-un cumul de considerente, nu se bucura de renumele cuvenit: Dorian Szasz, Doru Tulcan, Theodor Moraru, ale caror lucrari au fost vandute pentru prima data in cadrul unei licitatii. Operele altor artisti, precum Ion Dumitriu, Vasile Kazar si Octav Grigorescu, au fost adjudecate, in cadrul evenimentului de joi, la preturi record raportat la cotatia lor curenta in licitatii.

Rezultatele ultimei licitatii Artmark ne incurajeaza in realizarea proiectului pe care ni l-am propus, acela de a largi sfera de artisti romani ale caror lucrari au cautare in cadrul licitatiilor de arta si prin aceasta, de a contribui la promovarea unor nume de legitima notorietate si de asemenea, de a oferi mereu mediului colectionarilor, lucrari exceptionale si inedite, alese fara prejudecati.