Expoziții în continuă schimbare în
centrul Bucureștiului

Adresa: Str. C.A. Rosetti, nr.5 , București

Orar: Luni-Duminică 10:00 - 20:00

Acces: Gratuit

Vizitează arta la ea acasă, la Palatul Cesianu-Racoviță

Vino să vezi cu ochii tăi cele mai mari opere de artă ale artiștilor clasici ori contemporani, piese decorative de colecție sau ceasuri și bijuterii unicat.

Expoziții curente

Vino la Palatul Cesianu-Racoviță să vezi cele mai diverse și spectaculoase patru expoziții de artă din centrul Bucureștiului

Vizitarea expozițiilor va ocaziona descoperirea unor artiști în plină ascensiune, dar și a unei bogate selecții de opere artă, analiza varietății temelor artistice și primirea consultanței gratuite din partea unui reprezentant al Casei de Licitații A10 by Artmark în vederea stabilirii reperelor esențiale.

Deschide ușile Palatului Cesianu-Racoviță și descoperă noile expoziții.

De fiecare dată!

Altfel. Variat. Surprinzător.

Întotdeauna cu acces liber!


Expoziția „Mari Maeștri”, dedicată Licitației de Primăvară



Colecții istorice emblematice, care au stat la baza formării pieței de artă, sunt prezente într-o selecție remarcabilă, în cadrul celei mai importante licitații de sezon: Licitația de Primăvară.

Vă prezentăm o paletă impresionantă de șase lucrări realizate de Nicolae Tonitza, între care sunt și două dintre controversatele sale picturi ale unor trupuri feminine în costumul Evei – un „Nud” realizat în 1927, ce provine din colecția unui mare colecționar interbelic de artă, dr. Iosif Dona, și „Nud în fotoliu roșu”, ce datează din 1933-1934, provine din colecția gen. Vasile Parizescu (fost fondator și președinte al Societății Colecționarilor de Artă din România) și despre care se crede că o întruchipează pe una dintre fetele artistului – fie pe Catrina, după unele opinii, care este primul său copil, fie pe Irina, fiica sa mai mică. Cele două picturi, de dimensiuni impresionante, au prețuri de pornire de 60.000, respectiv de 80.000 de euro.

„Colecția Tonitza” cuprinde și alte lucrări reprezentative: „Tânără din Făgăraș” (1926) – cu un preț de pornire de 35.000 de Euro, „Cap de copil” (1924-1926) – 15.000 de Euro, „Gladiole” (pictate în anii ’30) – 9.000 de Euro, dar și un peisaj de tinerețe, o preumblare prin „Sâmbăta de sus” (1910) – 5.000 de Euro.

O altă bucurie a Licitației de Primăvară este și minicolecția de trei uleiuri semnate de Ion Țuculescu – „Macatul verde” (1939-1943), „Flori roșii” (1941) și „Ghiveci cu flori” (1937), toate cu precedente expoziționale în varii retrospective naționale.

Își dau întâlnire în cadrul aceleiași licitații și picturi de marii maeștri Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Nicolae Vermont, Gheorghe Petrașcu, Camil Ressu, Iosif Iser, Samuel Mutzner, Octav Băncilă ori Ion Theodorescu-Sion, dar și ale mai contemporanilor Alexandru Ciucurencu, Corneliu Baba, Constantin Piliuță ori Horia Damian.

Toate acestea pot fi întâlnite în expoziția ce se va deschide începând cu 5 martie la Palatul Cesianu-Racoviță, acest „muzeu-galerie” cu intrare liberă zilnic. În fiecare zi, de luni până duminică, în intervalul orar 10.00-20.00, vizitatorii au acces gratuit la Galeriile Artmark. Unde vă invităm adesea și la expoziții sezoniere, dedicate sărbătorilor importante din calendarul cultural și nu numai.


Expoziția specială „MuzeleLOR” (1-10 martie 2024). Muzele pictorilor români – Perpetuu izvor al inspirației



Cu ocazia zilelor de Mărțișor, am organizat o expoziție dedicată muzelor pictorilor români, cu titlul „MuzeleLOR”. Cu această ocazie vă prezentăm în galerie opere ce ilustrează cele mai cunoscute muze din lumea artelor plastice, partenerele de viață ale marilor artiști clasici ori contemporani.

Fie că este vorba despre modelul preferat pe care l-a avut Nicolae Grigorescu, fie că este vorba despre soția lui Nicolae Tonitza, ori despre cea a lui Gheorghe Petrașcu, toate sunt „ferestre” către povești romantice ori adevărate cancanuri ale vremii în care au fost realizate..

Nicolae Grigorescu, de exemplu, a avut o viață amoroasă foarte discretă. Există, așadar, foarte puține informații despre femeile care i-au fost aproape. S-a remarcat doar povestea de iubire cu Maria Danciu, care i-a fost alături și l-a îngrijit în ultimii 18 ani de viață. Considerată „muza preferată”, i-a pozat artistului drept model în multe dintre lucrările sale reprezentând păstorițe, iar uneori și în cele reprezentând păstori, deoarece o costuma și în haine bărbătești dacă avea nevoie... Ea i-a oferit și un fiu, pe Gheorghe, și se pare că i-ar fi devenit soție abia în ultima zi de viață.

Un alt întemeietor al școlii românești de pictură, Ștefan Luchian și-a pictat și el, în tinerețe, cu vizibilă adorație, aleasa inimii, așa cum a făcut și în lucrarea intitulată „Primăvară (Două muze)”, adjudecată în aprilie 2013 cu 100.000 €.

Poate fi adesea remarcată în pictură și soția lui Gheorghe Petrașcu, așa cum se întâmplă și în lucrarea intitulată „Lucreția în interior la Târgoviște”, care se află în vânzare în Magazinul „Dependent de Artă”. Se pare că în acest caz vorbim despre „o muză impusă”, căci, spune literatura de specialitate, Lucreția Petrașcu este cea care solicita să apară în cât mai multe dintre picturi...

Vă invităm să descoperiți dumneavoastră cine sunt „MuzeleLOR”, muzele pictorilor români – acest perpetuu izvor al inspirației lor artistice.


Dependent de artă - Exoziție și Magazin



Art Boutique - Dependent de Artă este magazinul care pune la dispoziție opere de artă clasică și contemporană, piese de colecție decorative, artă sacră, bijuterii și ceasuri de lux sau genți exclusiviste, ce se pot achiziționa imediat și direct, în afara programului de licitații publice.

Dependent de Artă contribuie la promovarea și popularizarea achiziției de artă, iar piesele de colecție pot fi achiziţionate online pe artmark.ro sau din magazinul de pe str. C.A. Rosetti, nr. 5/Palatul Cesianu-Racoviță, confortabil şi fără riscuri, calitatea lor fiind certificată de specialiștii A10 by Artmark.

Art Boutique - Dependent de Artă sprijină colecționarii noi sau consacrați, punând la dispoziție obiecte ce apar rar în piața românească de artă. Totodată, magazinul de artă reprezintă o sursă de inspirație pentru alegerea unui cadou unic, iar consultanții Art Boutique vin în sprijinul celor care caută un dar inedit pentru cei dragi. Orice achiziție din Art Boutique Dependent de Artă este însoțită de consultanță prealabilă și gratuită.


S-a întâmplat la Palat: Brâncuși EXCLUSIV - Expoziție-eveniment



O sculptură realizată de Constantin Brâncuși în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”, lucrare considerată pierdută și chiar distrusă, a sosit redescoperită anul trecut la Paris și a avut prima întâlnire cu publicul din România la Galeriile Artmark, cu ocazia Zilei Naționale Brâncuși, sărbătorite anul acesta la Palatul Cesianu-Racoviță în perioada 17-25 februarie.

La inaugurarea expoziției a susținut o conferință de prezentare doamna Doina Lemny, istoric parizian de artă, cercetătoare specializată în opera sculptorului și unul dintre cei mai cunoscuți exegeți ai operei marelui artist, aflată într-o vizită extraordinară în România.

Sculptura înfățișează un portret de bărbat, dotat cu o impresionantă mustață à la française, și a fost cunoscută mult timp sub numele „Portretul lui M.G.”. Lucrarea este reprodusă în cele mai importante cataloage Brâncuși, după o fotografie păstrată la Centrul Pompidou, și este o „verigă” care face legătura dintre lucrările românești de dinainte de epoca pariziană și ceea ce va urma începând cu anii 1907-1908, și anume „Rugăciunea” și „Cumințenia pământului”, lucrări care deschid drumul celebrelor sale capodopere modernist-abstractizante.


Tur Ghidat pentru Grupuri

Participanți: 5-10 persoane

Program: 10:00 - 16:00

Programare: 48 ore înainte

Acces: GRATUIT

Suport: Română și Engleză

Declar că sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale pentru comunicarea de mesaje cu conținut cultural și/sau comercial, pentru încheierea sau executare de contracte și că am citit și înțeles care sunt drepturile mele așa cum sunt prezentate în Politica de confidențialitate.

Nu ratați nicio expoziție sau licitație!

Abonați-vă la newsletter!

Urmărește-ne online