Notice
x

If you encounter issues while using the www.artmark.ro website, and your browser is Internet Explorer, please try visiting using other browsers: Chrome, Firefox, Edge etc.
Thank you!

Sâmbătă, 13 Mai, ora 11:00,
Cursul „În lumea regalității: obiect, poveste, personaj”

Preț Curs: 250 lei

Lector: Simona Preda

Simona Preda este o personalitate cunoscută și apreciată în lumea artei și a culturii, pasionată de istoria mentalităţilor, literatură şi pictură. Istoric şi critic literar, cu experienţă de mai mulţi ani în publicistica de specialitate şi culturală. Absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a Facultăţii de Istorie și Doctor în Istorie. În prezent jurnalist cultural, colaborator al revistelor România Literară, Orizont, Ramuri, Marginalia, LaPunkt, Literatura de azi.

Despre Curs

„Fiecare obiect ascunde dincolo de materialitatea sa un om, iar fiecare om are în spatele său o poveste. Prin farmecul istoriei povestite, obiectele capătă sens, semnificație, prind viață și devin martorii complice ai trecutului. Vă invităm la o călătorie printre fotografii vechi, bijuterii și evantaie, printre ceasuri și hărți, printre acuarele și argintărie, să redescoperim împreună eleganța și distincția unei lumi dispărute, dar mereu seducătoare.”


Sâmbătă, 13 Mai, ora 12:30,
Cursul „Amintiri din comunism: secera și creionul”

Preț Curs: 250 lei

Lector: Arina Gheorghiță

Arina Gheorghiță este pictor liber profesionist, absolventă a Liceului de Arte de la Cluj și a Academiei de Arte Vizuale, membră a Uniunii Artiştilor Plastici la secţia pictură. A activat ca grafician, graphic designer și în învăţământ ca profesoară de desen. Pasionată de istorie antică, arheologie, etnografie şi folclor, limbi străine şi etimologie, dansuri etc.

Despre Curs

„O prezentare solidă și realistă a artei în comunism, dezbarată de isteriile derulate în mod obișnuit pe marginea subiectului. A fi profesionist în artă înseamnă a face o dreaptă judecată estetică fără să ții seama de politicul conținut. Vom bifa specificul epocii, atmosfera și tematica, dar ne vom axa clar pe valoarea artistică a produselor epocii, care sunt umbrite și injust deformate de ideea fixă că tot ce vine din acea epoca este toxic. O prezentare antitrend, suspans garantat!”


Luni, 15 Mai, ora 19:00,
Cursul „Eleganță și lux: Cum să trăiești cu grație în afara timpului”

Preț Curs: 250 lei

Lector: Monica Neațu

Monica Neațu este absolventă a Facultăţii de Istorie (licență și master) și a Facultății de Limbi Străine (master) și doctor în Istorie (Ortodoxie şi catolicism în Europa Sud-Estică în prima jumătate a secolului al XIII-lea). Activităţi didactice în învăţământul preuniversitar şi în cel universitar. Pasionată de farmecul istoriei și legăturile vizibile şi invizibile pe care istoria le ţese între trecut şi prezent. Blog-ul ei, Istorii la feminin, adună impresii din cărţi şi expoziţii, bibliografii și povești seducătoare de mult uitate. De ce la feminin? Fiindcă rochia sau gesturile unei doamne spun mai multe despre o epocă decât o groază de tratate de istorie sau antropologie.

Despre Curs

Lux și eleganță în lumea contemporană. Aspecte estetice și istorice.
Vă invităm să descoperim împreună cum s-a născut şi dezvoltat conceptul de lux în societatea contemporană. Epoca noastră, fascinată de obiecte, dar și de simbolurile asociate lor redefinește neîncetat conceptele de lux și eleganță. Pornind de la creații mitice precum geanțile Hermès Kelly, perlele Akoya, bijuteriile Elsei Peretti sau colecția Alhambra, imaginată de Van Cleef & Arpels, incursiunea noastră va încerca să evidențieze momentele esențiale dintr-o istorie plină de strălucire, dar și de transformări spectaculoase. De-a lungul conferinței, ne vom opri și asupra unor tehnici sau detalii rămase, uneori, secrete sau trecute cu vederea. Obiectivele conferinței: să propună o imagine de ansamblu asupra luxului contemporan, să distingem care sunt principalii actori și cum evoluează istoria unor obiecte în contextual transformărilor dintr-o societate mondializată.

Detalii și înscriere: ima@artmark.ro